Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

strijkorkest Archi Amici

Regio:
Noord-Brabant
Vestigingsplaats:
Breda

Archi Amici is een strijkersensemble/ kamerorkest in Breda met zo’n 20 leden. De basis van Archi Amici is passie voor het strijkinstrument en het repertoire dat bij deze instrumentengroep past. Leden zijn betrokken bij elkaar en bij het proces van musiceren. Ze leveren steeds een positief-kritische bijdrage aan het studieproces. Zo maakt de som der delen de creatie compleet en ontstaan een sterke programmering, inspirerende concerten en bijzondere samenwerkingen.

Hoofddoel van Archi Amici is het spelen van strijkersrepertoire. Daarbij kan Archi Amici putten uit 300 jaar strijkmuziekgeschiedenis. Archi Amici streeft ernaar het hele palet hiervan te bieden: van Barok tot Jazz en van volksmuziek tot ultramodern abstract. We willen een zo divers mogelijk programma blijven presenteren.

Dirigent Carlo Nabbe geeft al vanaf de oprichting met veel passie leiding aan Archi Amici. Hij richtte zich de afgelopen jaren met name op de cohesie en de expressieve kracht van het orkest. Carlo is naast dirigent ook een bevlogen violist en didacticus. 

 

Contact informatie
Orkest gegevens
Opgericht:
1992
Orkest bezetting:
Strijkorkest
Niveau:
Gevorderde amateurs
Repetitiedag:
maandag
Repetitie dagdeel:
avond
Repetities opmerkingen:
Archi Amici repeteert wekelijks op maandagavond van 20.00 tot 22.30