Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Orkest Toonkunst Bussum

Regio:
Noord-Holland
Vestigingsplaats:
Bussum

Toonkunst Bussum is een unieke vereniging met een koor en een eigen orkest. Hierdoor is gevarieerde programmering mogelijk met orkest- en koorwerken, die voor zowel de uitvoerenden als het publiek interessant zijn. Wij werken regelmatig met solisten—zowel instrumentaal als vocaal—van hoog niveau, die van buiten worden aangetrokken maar soms ook uit eigen gelederen komen.

Het orkest van Toonkunst Bussum is een symfonieorkest met een vaste bezetting van ongeveer 20 strijkers en 10 blazers. Voor de concerten wordt het orkest meestal uitgebreid met enkele vaste versterkers, zoals koperblazers en slagwerk. De blazers treden soms naar buiten als het Toonkunst Blazersensemble. 

Met ingang van 1 september 2016 staat het orkest onder directie van Yiorgo Moutsiaras.

 

Doet u mee?
Hebt u vroeger misschien in een orkest gespeeld en nu weer meer tijd? Of hebt u altijd al gedroomd van het meespelen in een orkest? Kom dan eens langs, met uw instrument, op de repetitieavond in SCALA, Dr. Schaepmanlaan 8 te Bussum. U kunt eerst ook vrijblijvend komen luisteren en dan pas beslissen of u mee wilt spelen. Er wordt wekelijks gerepeteerd op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. Toonkunst Bussum repeteert van begin september tot begin juni. 

Contact informatie
Orkest gegevens
Opgericht:
1946
Orkest bezetting:
Symfonieorkest
Niveau:
Gevorderde amateurs
Repetitiedag:
dinsdag
Repetitie dagdeel:
avond
Repetities opmerkingen:
Van 20.00 tot 22.15 uur