Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Nijmeegs Stud.orkest `Collegium Musicum Carolinum`

Regio:
Gelderland
Vestigingsplaats:
Nijmegen

Het Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum is een symfonieorkest dat voornamelijk bestaat uit studenten, oud-studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en de HAN. Dankzij het enthousiasme van de leden en de dirigent kan een grote diversiteit aan werken gespeeld worden. In de afgelopen jaren heeft het orkest werken gespeeld van o.a. Beethoven, Brahms, Dvorak, Sibelius, Shostakovich en Mahler.

Per half jaar wordt gewoonlijk één groot programma ingestudeerd en (meestal meerdere keren) uitgevoerd. Daarnaast geven we vaak extra concerten of werken we mee aan andere projecten. We proberen ook regelmatig een tournee te organiseren. In de afgelopen jaren zijn er tournees geweest naar Hongarije (2009), Duitsland en Denemarken (2012), België (2014), Polen (2015), Oostenrijk (2017) en Duitsland en Tsjechië(2018). De programma’s worden ingestudeerd op de wekelijkse repetities en het halfjaarlijkse repetitieweekend.

Naast repeteren organiseren we ook andere activiteiten. Zo hebben verschillende leden kamermuziekensembles opgericht, wordt er regelmatig bij elkaar gegeten en worden repetitieavonden in de kroeg afgesloten.

 

Contact informatie
Orkest gegevens
Orkest categorie:
Studentenorkest
Opgericht:
1937
Orkest bezetting:
Symfonieorkest
Niveau:
Gevorderde amateurs
Repetitiedag:
donderdag
Repetitie dagdeel:
avond