Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Symfonie Orkest Eindhoven

Regio:
Noord-Brabant
Vestigingsplaats:
Eindhoven

Sinds december 2016 is Quentin Clare onze vaste dirigent. Het Symfonieorkest Eindhoven (SOE) richt zich op het minder vaak gespeelde, laat-romantische repertoire waarin de grote bezetting tot zijn recht komt. Tweemaal per jaar worden concerten gegeven in het Muziekgebouw Eindhoven, daarnaast op locaties ook buiten Eindhoven.

Eind juni/begin juli is het TUe-concert een vaste waarde: een concert gericht op zeer jeugdig publiek, met acteurs, dansers en een jeugdorkestje. Daardoor wordt klassieke muziek samen met een gevisualiseerd spannend verhaal gemengd tot een meeslepende beleving. Na afloop is, i.s.m. het Centrum voor de Kunsten Eindhoven en vioolbouwer Zick, een instrumenten galerij, waar de kinderen zelf instrumenten kunnen uitproberen.

Het Symfonieorkest heeft de afgelopen concertreizen gemaakt naar China en de Elzas. In december 2019 hebben we ons 50 jarig jubileum groots gevierd met een uitvoering van de 9e symfonie van lLudwig van Beethoven en het Gloria van Francis Poulenc in samenwerking met het Philips Philharmonisch Koor uit Eindhoven.

 

Voor meer info over ons orkest verwijzen we u graag naar http://www.symfonieorkesteindhoven.nl/

 

 

Contact informatie
Orkest gegevens
Opgericht:
1969
Orkest bezetting:
Symfonieorkest
Niveau:
Amateurs en professionals
Repetitiedag:
donderdag
Repetitie dagdeel:
avond
Repetities opmerkingen:
normaal gesproken in het dramalokaal van het Augustimianum, Dirk Boutslaan 2, Eindhoven