Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Hanze Orkest

Regio:
Overijssel
Vestigingsplaats:
Zwolle

Het HanzeOrkest is het semi-professionele  symfonieorkest van Zwolle. Het bestaat uit beroepsmusici en vergevorderde amateurs. Tenminste twee keer per jaar geeft het orkest één of meerdere concerten, waarvan één in de gemeente Zwolle. Ook begeleidt het orkest met enige regelmaat koren uit de omgeving en werkt het desgevraagd mee aan bijzondere evenementen zoals buitenconcerten en nieuwjaarsconcerten in de regio.

Het orkest is in november 1990 opgericht als Kamerorkest Zwolle door enkele enthousiaste amateur- en beroepsmusici. Zij wilden graag in een orkest spelen dat hen voldoende uitdaging en inspiratie bood om te musiceren op een hoog muzikaal niveau. Sinds 1 januari 2000 draagt het orkest de naam HanzeOrkest om de relatie met de Hanzestad Zwolle aan te geven.

Sinds de zomer van 2011 speelt het HanzeOrkest onder leiding van dirigent Frank Adams. Frank is een inspirerende dirigent die in de korte tijd dat hij voor het orkest staat het niveau al een enorme impuls heeft gegeven.

De huidige  bezetting nodigt uit tot het spelen van klassiek repertoire (Mozart, Beethoven, Brahms), maar het orkest heeft de ambitie door te groeien zodat ook muziek van later tijd regelmatig kan worden uitgevoerd.

De leden van het orkest zijn afkomstig uit Zwolle en directe omgeving, maar ook uit de wijde omtrek zoals Assen, Apeldoorn en Harderwijk.

Contact informatie
Orkest gegevens
Orkest categorie:
Projectorkest
Opgericht:
1991
Orkest bezetting:
Symfonieorkest
Niveau:
Amateurs en professionals
Repetitiedag:
woensdag
Repetitie dagdeel:
avond
Repetities opmerkingen:
van februari t/m mei en van september t/m december