Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Noord Drents Kamerorkest Divertimento

Regio:
Drenthe
Vestigingsplaats:
Assen

Het Noord Drents Kamerorkest Divertimento is in 1971 in Zuidlaren opgericht. Sinds 2018 wordt het orkest geleid door Kees van der Harst.

Wekelijks wordt er in Podium Zuidhaege in Assen op dinsdag avond gerepeteerd. Per jaar wordt er 2x een programma ingestudeerd.

In 2018 hebben we een 2-tal concerten gegeven met het thema vogels en in het najaar 2018 werd er een bijzonder jeugdconcert gegeven met de schrijver Toon Tellegen.

In juni 2019 hebben we twee mooie concerten kunnen gegeven met de mezzosopraan Rosina Fabius (les nuits d' été van H.Berlioz) en daarnaast zijn er werken van Dvorak, Janacek, Saint Saëns en Bizet ten gehore gebracht. In het najaar waren wij in kleinere ensembles in de gerestaureerde waterstaatskerk in Bovensmilde te horen.

In november 2019 hebben wij de muziek plus tekenfilm "the Snowman" kunnen uitvoeren en in februari 2020 hebben we een bijzonder concert voor de kinderen van het Asser AZC mogen verzorgen.

Onze plannen voor het  2020 zijn, net zoals bij veel orkesten, door het Coronavirus helaas allemaal afgeblazen. 

Voor volgend jaar staat een jubileumprogramma op stapel. In mei/juni een openluchtconcert in Assen en in het najaar een jubileumconcert in Zuidlaren. Daarnaast zijn er initiatieven om met kleinere ensembles vanuit het orkest verschillende optredens te organiseren en hopen we met een Jeugdorkest een gezamenlijk optreden te kunnen verzorgen.

 

Op dit moment zijn er vacatures bij de 1e, 2e, altviolen en celli.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het bestuur van Divertimento.

 

Contact informatie
Orkest gegevens
Opgericht:
1971
Orkest bezetting:
Kamerorkest
Niveau:
Gevorderde amateurs
Repetitiedag:
dinsdag
Repetitie dagdeel:
avond
Repetities opmerkingen:
HPK-Zaal in Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen