Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Prikbord

Het Orkest van het Groene Hart uit Woerden zoekt nieuwe dirigent

Afbeelding
Inhoud

Het Orkest van het Groene Hart zoekt een nieuwe dirigent.

 

Wij zijn een regionaal symfonieorkest van ruim 30 enthousiaste amateurs met standplaats Woerden en vieren volgend jaar ons 40 jarig bestaan.

Naast het uitvoeren van grote symfonische werken schuwen we ook uitstapjes niet zoals het begeleiden van klassieke koorwerken, het samenwerken met een jazzorkest of het uitvoeren van een opera project.

We repeteren elke week op de woensdagavond in Woerden.

Toonkunst Bussum heeft plaats voor gevorderde violisten en altviolisten!

Afbeelding
Inhoud

Ons Toonkunstorkest wil er graag violisten bij!  Als je interesse hebt, ben je van harte uitgenodigd

ons te komen beluisteren tijdens een prachtig Mendelssohnconcert op zondag 4 juni in de Morgensterkerk te Hilversum. Dan krijg je een gratis kaartje.

Meer informatie vind je op www.toonkunstbussum.nl of bel Wilma 06 20248438

DSO en actie Charkiv

Inhoud

Het Drents Symfonie Orkest heeft bij zijn concerten in mei actie gevoerd voor het conservatorium in Charkiv. De toehoorders hebben gul gegeven: de actie bracht 626,50 euro op! Het geld is inmiddels naar de FASO overgemaakt. 

Betuws Symfonieorkest zoekt een nieuwe dirigent!

Afbeelding
Inhoud

Het Betuws Symfonie Orkest (BSO) is op zoek naar een nieuwe dirigent. Wij zijn al meer dan 25 jaar een ambitieus muziekgezelschap van rond de 40 enthousiaste amateurmusici, afkomstig uit Tiel en omstreken.

 

Elke maandagavond (van 19.30 - 22.15 uur) repeteren we in het cultuurgebouw Zinder, gelegen in het centrum van Tiel, in het hart van de Betuwe. Op het repertoire staan vaak de grote klassieken, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar modernere tijden.

 

Zeer geslaagd eerste concert

Afbeelding
Inhoud

Ons eerste concert, 16 april, Sleen: volle kerk, enthousiast publiek, tevreden dirigent, tevreden orkest, geweldige soliste, kortom: het kon niet beter! Fijn dat we nóg twee keer mogen deze week: donderdag 20 april Havelte, vrijdag 21 april Westerbork. En wat ook heel leuk is: we hebben na het concert in Sleen van diverse mensen gehoord dat ze deze week nóg een keer willen komen luisteren! 

Vacature dirigent

Afbeelding
Inhoud

Het Kerkraads Symfonie Orkest zoekt een nieuwe dirigent! Na 15 jaar aan ons orkest verbonden te zijn neemt Manon Meijs in juni 2023 afscheid van ons. Wij zijn daarom op zoek naar een dirigent die zich op hoofdlijnen herkent in het opgestelde profiel welke op onze website www.k-s-o.nl te lezen is.

 

Drents Symfonie Orkest voert actie voor conservatorium Charkiv

Afbeelding
Inhoud

Bij de komende concerten (16, 20 en 21 april in respectievelijk Sleen, Havelte en Westerbork) zamelt het Drents Symfonie Orkest geld in voor het conservatorium in Charkiv. Deze actie is ge√Įnitieerd door de FASO, waarbij ook het DSO is aangesloten.¬†Bij de concerten kunnen de bezoekers een gift geven. Het DSO stort de opbrengst op een speciale rekening van de FASO. Het conservatorium in Charkiv geeft aan aan welke doelen het geld zal worden besteed en doet verslag van het uiteindelijke resultaat.

Violisten en hoboist gezocht

Inhoud

Kamerorkest Trajectum uit Utrecht is een enthousiast orkest en staat onder leiding van een jonge, bevlogen dirigent. Wekelijkse repetities op de dinsdagavond in de Jeruelkapel, Overvecht.

We hebben per direct violisten en een tweede hoboist nodig.

Een concertreis naar Leipzig staat gepland voor oktober 2023.