Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Prikbord

Strijkers gezocht voor project Brahms vs Wagner- Orkest van het Groene Hart

Inhoud

Meespelen, wie wil dat nu niet? Voor ons komende programma (meer info, zie onder 'Concerten' op deze site) kunt u zich opgeven als projectspeler. U speelt dan gedurende het programma de repetities en de concerten mee. Na de concerten mag u natuurlijk lid worden, maar als u dat niet ziet zitten dan zwaait u ons vriendelijk gedag. We hebben als projectleden (en echte leden) voornamelijk strijkers nodig; violen en bassen. Bent u geïnteresseerd, stuur een mail naar info@ovhgh.nl.

Symfonieorkest Haerlem heeft momenteel plaats voor goede violisten en paukenist

Inhoud

We spelen uitdagende werken, overwegend uit de klassiek/ romantische periode met af en toe een modern stuk. 1x per jaar de Mattheuspassion begeleiden, 1x per jaar een kamermuziekavond, 1x in de drie jaar een orkestreis.

Naast een serieuze voorbereiding vinden wij een goede sfeer en plezier in het samenspelen belangrijk. Na max. drie keer meerepeteren wordt wederzijds bekeken of de sfeer en het muzikale niveau tussen jou en het orkest klikt.

Meer informatie via de website www.symfonieokesthaerlem.nl of vraag een orkestlid.

Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest gaat op reis en neemt mee.....

Inhoud

Extra (alt)violisten, cellisten, contrabassisten, een bastrombonist, een bastubaist en een harpist.

Voor onze concerten op 7 mei 2023 in de Philharmonie in Haarlem en op 19 en 20 mei in Mannheim, Duitsland, zoeken wij versterking. Vind je het leuk om mee te spelen in een amateur symfonieorkest waar de muzikale lat hoog ligt maar waar gezelligheid ook heel belangrijk is, meld je dan aan. Je speelt een keer op proef mee met een gewone repetitie en als dat van beide kanten bevalt dan doe je mee.

BAARNS KAMERORKEST ARTONI HEEFT PLAATS VOOR (ALT-)VIOLEN

Inhoud

Het Baarns Kamerorkest Artoni, o.l.v. Ali Groen, biedt graag een podium aan jong talent. Op zondagmiddag 16 april 2023 speelt Raquel Roldán i Montserrat met ons de "Suite for viola and small orchestra" van Vaughan Williams. Zij studeert aan het Conservatorium in Utrecht bij Mikhail Zemtsov.

Ook de andere werken zijn de moeite waard: de Suite Masques et Bergamasques van Fauré en de 4e symfonie van Schubert.

De repetities voor dit project zijn op donderdagavond in Baarn, vanaf 19 januari.

Bergens Symfonieorkest zoekt 1e en 2e violisten voor Brahms' Eerste Symfonie

Inhoud

Het Bergens Symfonieorkest zoekt gevorderde 1e en 2 violisten die het leuk vinden om als invaller mee te spelen bij een uitdagend project: de Eerste Symfonie van Johannes Brahms!  Onze generale repetitie en concerten zijn gepland op 21, 22 en 23 april 2023. Het BSO bestaat uit bijna 40 gevorderde amateurmusici. Hard werken gaat bij ons gepaard met gezelligheid en speelplezier. We repeteren op zaterdagochtend van 09.30-11.45 uur onder leiding van dirigent Arno van Raaphorst in De Blinkerd, Schoorl. Lijkt het je leuk om je tanden te zetten in deze mooie symfonie?