Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Prikbord

Con Brio zoekt strijkers

Afbeelding
Inhoud

Het Amsterdamse amateurorkest Con Brio, dat dit jaar zijn negentigste verjaardag viert, zoekt vooral nog een paar violisten en altisten. Cellisten zijn uiteraard ook welkom. We repeteren altijd op maandagavond in Muziekschool Amsterdam Noord (gratis parkeren en met de combi metro/fiets goed te bereiken). Voor meer informatie over a.s. programma's en repetitierooster, zie www.con-brio.nl. Wil je meer informatie, stuur een mailtje naar secretaris@con-brio.nl.

Oproep Apeldoorns Symfonie Orkest

Afbeelding
Inhoud

 

Concertmeester, alt)violisten, en hoboïsten gezocht voor het Apeldoorns Symfonie Orkest.

We zijn een orkest van ongeveer 40 leden waarin kwaliteit én gezelligheid belangrijk zijn.

We repeteren iedere dinsdagavond om 19.30-20.00 uur o.l.v. Hebe de Champeaux in de Goede Herder Kerk in Apeldoorn.

Kom kijken bij een repetitie of – nog beter –  bezoek ons concert op 2 maart a.s:

 

Openbare repetitie Sinfonietta Voorschoten

Afbeelding
Inhoud

Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat in een orkest? 

Of hoe het is om mee te spelen? 

 

Kom vrijblijvend kijken of meespelen en kennismaken.

Het orkest staat onder leiding van Aikaterini Sampakou.

 

Dinsdagavond 12 maart 2024 van 19.45-22.15

Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten

 

Alle instrumenten zijn welkom. Het orkest zoekt met name hoornisten en 2e violisten

 

trompettist gezocht

Inhoud

Het Betuws Symfonie Orkest (standplaats Tiel) is op zoek naar een tweede trompettist. Wij hebben een lange traditie van fantastische concerten met een gevarieerde programmering (denk: Nino Rota, contrabasconcert, wordt zelden uitgevoerd maar is een spectaculair mooi stuk, daar wil je zeker aan mee blazen!), en een fijne, grote blazerssectie. Maar helaas maar 1 trompettist. Ben jij die (tweede) trompettist die we graag op maandagavond willen verwelkomen? Wij (uit Tiel en wijde omgeving) repeteren elke maandagavond in Tiel.

Contrabassist gezocht

Inhoud

Het Betuws Symfonie Orkest, standplaats Tiel, is op zoek naar versterking van de contrabassectie. Ons orkest voert heel gevarieerde programma's uit. Zo staat voor de komende concerten o.a. het contrabasconcert van Nino Rota, solist Judith Capelle, op het programma. Helemaal leuk natuurlijk voor jou als je bij ons komt meespelen! En in juni staat een muziekstuk met verteller ("de kleine prins") op de lessenaar.

Een Baarns feestje!

Afbeelding
Inhoud

Dat zijn de concerten van het Baarns Kamerorkest Artoni in de Paaskerk elke keer weer.

Op zondagmiddag 14 april 2024 trakteren wij ons trouwe publiek op iets bijzonders: een jeugdige tweeling, Emma en Roos Vondenhoff, die het Concertino voor 2 fagotten en orkest van Allan Stephenson spelen. Met een ouverture van Van Bree, de Holberg Suite van Grieg en de Italienische Serenade van Wolf (met althobo, de originele versie) een interessant programma!

We repeteren op donderdagavond in Baarn. Drie violen en een altviool erbij, en de bezetting is compleet.

VACATURE 1e KLARINETTIST - durf jij het aan?

Afbeelding
Inhoud

Het Drents Symfonie Orkest zit als gevolg van een verhuizing van een van de leden sinds kort zonder eerste klarinettist. Dat spijt ons allemaal. Op zoek dus naar een nieuwe eerste klarinettist, die deze lege plek kan gaan opvullen. Interesse? Neem even contact op met onze secretaris, Maartje van den Steenhoven, via secretaris@drentssymfonieorkest.nl. We zijn een prachtig programma aan het voorbereiden, dat we eind mei samen met het Meppeler Kamerkoor Cigale uitvoeren (op drie locaties in de provincie Drenthe).