Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Opera Goud

Tijd en plaats
vr, 16-02-2024 - 20:00
Musis Arnhem
Programma en toelichting

Concert ‘Gelders Opera Goud’ op 16 februari 2024
 

Op vrijdag 16 februari 2024 geeft het Oost-Gelders Symfonie Orkest (OGSO) samen met drie Gelderse koren een groots operaconcert in de prachtige Parkzaal van Musis Sacrum te Arnhem. Met het Gelders Opera- en Operettegezelschap (GOOG), het Arnhems Oratoriumkoor en het Cantatekoor Wageningen ontstaat een magnifiek koor van maarliefst 120 personen! Er zullen tal van gouden melodieën uit de opera- en operettewereld ten gehore worden gebracht. Denk aan Cavalleria Rusticana van Mascagni, delen uit de opera’sFaust van Gounod en Les Troyens van Berlioz. Ook de Kaiserwalzer van Johann Straussontbreekt niet op dit grootse concert. 

Solisten
Naast solisten uit eigen gelederen zal het concert worden aangevuld met twee fantastische professionele solisten: Eric Reddet en Deirdre Angenent. De fransman Eric Reddet,inmiddels woonachtig in Nederland, is een lyrisch tenor. Zijn oeuvre is breed: van kleine intieme projecten, oratoriumprojecten met muziek van Bach, Händel en Haydn, tot projectenmet ‘The Platin Tenors’ als solist in het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Op tv is hij bekend van ‘Maestro‘ en ‘We want more‘, waarbij hij de finale haalde. Deirdre Angenent is een Nederlandse operazangeres met zowel sopraan- als mezzosopraanvertolkingen in tal van grote operaproducties. Zij won diverse prijzen op (inter)nationale concert-evenementenin Roemenië, Turkije, Australië en Italië. In Nederland ontving ze eerder de Wagner Stipendium Bayreuth van de Nederlandse Wagner Vereniging, de Nederlandse Operaprijs en twee publieksprijzen op het internationaal vocalistenconcours in Den Bosch.

Muzikale leiding
De muzikale leiding van deze geweldige avond is in handen van drie dirigenten. Zowel het Arnhems Oratoriumkoor als het OGSO staan onder leiding van Alexander Geluk. Het GOOGstaat onder leiding van Hans Lamers, het Cantatekoor Wageningen staat onder leiding van Britt de Bakker. Zij nemen alle drie een deel van dit concert voor hun rekening.

Informatie:

Het concert vindt plaats op:

Vrijdag 16 februari 2024 om 20:00 uur in de Parkzaal van het Musis & Stadstheater Arnhem, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem
 

Kaartverkoop

U kunt vanaf heden in de voorverkoop kaarten kopen voor € 24,50 per stuk via kaartverkoop OGSO Gelders Opera Goud. Dit kan tot 10 februari 2024. Daarnaast kunt u kaarten kopen via de website van Musis/Stadstheater Arnhem: https://www.musisenstadstheater.nl. voor € 27,50 euro, voor jongeren kosten de kaarten €15. Meer informatie over het project is te vinden via de speciale projectsite: “OperaGoud.nl”.  

Oost-Gelders Symfonie Orkest | http://www.ogso.nl