Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Concerten

ma, 06-02-2023 - 20:15
Oosterpoort, Groningen

Programma

John Williams – The Flight to Neverland
Erich Wolfgang Korngold – Vioolconcert in D major Op 35
Richard Strauss – Der Rosenkavalier

 

Dirigent – Jacob Slagter
Solist – Mathieu van Bellen, viool

do, 09-02-2023 - 20:00
Muziekcentrum van de Omroep Hilversum

Tijdens dit concert kunt u genieten van het derde pianoconcert van Rachmaninov. Dit stuk, dat bekend staat als een van de moeilijkste werken uit de pianoliteratuur, wordt gespeeld door Sofia Vasheruk. Deze van oorsprong Russische pianiste viel regelmatig in de prijzen op internationale concoursen. 

Na de pauze speelt het ONSO de vijfde symfonie van Sibelius.

zo, 12-02-2023 - 14:30
Stanislaskapel, Westplantsoen 73, Delft

Het concert Verbinding door Traditie is een concert met de soliste is Ruzanna Hakobyan, zij bespeelt de qanûn, een Armeens klassiek snaarinstrument. Bijzonder aan dit concert is dat er twee stukken worden gespeeld waarbij westerse klassieke muziek en oosterse traditionele muziek worden verweven, waardoor twee culturen verbinding vinden. De twee Armeense werken zijn speciaal voor ons orkest gearrangeerd. Ruzanna speelt ook een stuk solo.

za, 18-02-2023 - 20:00
Muziekcentrum Enschede

Tijdens dit concert kunt u genieten van het derde pianoconcert van Rachmaninov. Dit stuk, dat bekend staat als een van de moeilijkste werken uit de pianoliteratuur, wordt gespeeld door Sofia Vasheruk. Deze van oorsprong Russische pianiste viel regelmatig in de prijzen op internationale concoursen. 

Na de pauze speelt het ONSO de vijfde symfonie van Sibelius.

zo, 12-03-2023 - 14:30
Open Amare - Den Haag

 

Het Bataafs Symfonie Orkest presenteert een een vrolijk en educatief programma

 

Op een speelse manier maken kinderen in de basisschoolleeftijd tijdens dit concertje kennis met het spelen in een symfonieorkest en met de verschillende instrumenten. Een Nederlandstalige verteller betrekt ze tijdens het optreden bij het verhaal en de muziek.
Tubby de Tuba is speciaal voor kinderen en (groot)ouders, maar ook voor andere geïnteresseerden en passanten. Het optreden vindt plaats in de openbare ruimte van Amare in Den Haag. 

zo, 19-03-2023 - 15:00
Lucaskerk Elden 6842 BE Arnhem

 

Op zondagmiddag 19 maart geeft Arnhem Sinfoniëtta een concert in de Lucaskerk in Elden. Het orkest speelt dan drie bekende en geliefde klassieke werken (van Mendelssohn, Schubert en Brahms) en een prachtig stuk dat maar zelden wordt uitgevoerd: een soloconcert voor coloratuur-sopraan en orkest van de Oekraïense componist Reinhold Glière.

vr, 24-03-2023 - 08:15
Zwolle, de Hoofdhof

Debussy, Prélude à l’après-midi d’un faune

Chabrier, Suite pastorale

Chopin, 1e pianoconcert in e-mineur (solist Nicolas van Poucke)

zo, 26-03-2023 - 15:00
Morgensterkerk, Seinstraat 2, Hilversum

Wij spelen een Frans programma:   

 

 

* Petite Suite d'Orchestre (Jeux d'Enfants),  Georges Bizet

 

 

* Symphonie 2, Camille Saint- Saëns

 

* Variations Symphoniques, César Franck, solist: Alexander Jansen, piano

 

 

za, 01-04-2023 - 15:00
Kerk aan het Lint in Vleuten

In de Romantiek ontstaat een tweestrijd tussen de meer conservatieve componisten rond Brahms en de meer progressieve componisten rond Wagner. Wij hebben het natuurlijk niet over beter of slechter, maar is de muziek nu echt zo verschillend of gaan we ook overeenkomsten ontdekken? Dat zullen we jullie vertellen en laten horen op onze concerten komend voorjaar. In ieder geval baden we komende maanden in Duitse Hoog Romantiek. Op het programma onder andere de Symfonie in C van Richard Wagner, de Academische Festival Ouverture en een paar Hongaarse dansen van Johannes Brahms.

wo, 12-04-2023 - 20:15
Vereeniging Nijmegen Keizer Karelpein